De geboorte van Danielle... - Reisverslag uit Dublin, Ierland van arjanharms - WaarBenJij.nu De geboorte van Danielle... - Reisverslag uit Dublin, Ierland van arjanharms - WaarBenJij.nu

De geboorte van Danielle...

Door: Arjan

Blijf op de hoogte en volg

15 Augustus 2005 | Ierland, Dublin

Dag allemaal,

Allereerst bedankt voor alle leuke reacties die we gekregen hebben na de geboorte van Danielle. Het is nu maandag en ik heb eindelijk de kans om even een fatsoenlijk stukje te schrijven na het wat korte stukje op vrijdag. Moeder en dochter zijn gisteren i.p.v. zaterdag thuisgekomen en maken het beide goed. Danielle is heel lief en rustig alleen heeft ze ons vannacht wel even uit onze slaap gehouden, maar goed, dat hoort er bij he?

Ik zal eens bij het begin beginnen…
Donderdagavond had Jennifer het gevoel dat ze de baby niet zo goed voelde bewegen en zijn we voor de zekerheid even naar het ziekenhuis gegaan. Linda, een collega/vriendin van ons heeft ons ernaar toegebracht maar daar aangekomen bleek dat de bevalling al was ingezet maar nog niet in een vergevorderd stadium was en bovendien was het zo druk in het ziekenhuis dat er geen bedden beschikbaar waren. We zijn daarom maar weer naar huis gegaan en achteraf was dat ook wel goed omdat we zo nog een paar uurtjes konden slapen.

De volgende ochtend tegen 8 uur begonnen de weeën regelmatiger te komen en na even gedouched te hebben zijn we tegen elf uur maar weer naar het ziekenhuis gegaan. Na enig aandringen en nadat Jennifer eerst haar nagels in mijn arm had geplant hebben we uiteindelijk een bed gekregen en toen vonden de zusters het toch wel verstandig dat we naar boven naar de verloskamer gingen aangezien Jennifer al 4 centimeter ontsluiting had. Daar aangekomen mocht Jennifer gelijk aan het “gas” en dat had zacht gezegd een “kalmerende” werking...
Ze had best wel veel pijn en daarom heeft ze ook een ruggenprik gekregen. Daarna was Jennifer behoorlijk van de wereld en was het wachten op het moment suprème (jaja).

Tegen half drie werd Jennifer naar een andere kamer gebracht waar de bevalling moest gaan plaatsvinden. Wat zich daar verder heeft afgespeeld houden we liever voor onszelf maar om precies 17 minuten over 3 s’middags op 12 augustus 2005 is onze prachtige dochter Danielle geboren. Ik kan zeggen dat het de mooiste ervaring uit mijn leven is en je weet pas hoe het is als je het hebt meegemaakt, geen woorden voor.

Nadat de baby schoongemaakt was en voorzien van haar enkel en polsbandjes werd ze naar Jennifer gebracht. Nadat de dokter klaar met Jennifer was en ik inmiddels de familie op de hoogte had gesteld werden moeder en dochter naar een kamer iets verderop gebracht waar we konden beginnen te genieten van Danielle Ciara. We zijn daarna naar de kraamafdeling gebracht en de bedoeling was dat Jennifer en Danielle de volgende ochtend naar huis mochten. Dat liep helaas even anders want ze mochten pas zondag naar huis omdat het veel te druk was in het ziekenhuis en een dokter ver te zoeken was. Maar goed die ergernis ligt achter ons en daar zal ik jullie niet mee vervelen.

Zondagochtend dus. Jennifer was onderzocht door de dokter en alles was gelukkig in orde. Ook met Danielle, die bij de zusters inmiddels bekend stond als “miss Diva”, was alles goed dus konden we inpakken en Linda bellen om naar huis te gaan. Toen we thuis aankwamen leek het of ze zich gelijk thuis voelde en ze ging heerlijk rustig in haar bedje liggen. Gisternacht heeft ze ons wel behoorlijk wakker gehouden maar goed, ook dat hoort er allemaal bij.

Het is nu dinsdagavond en vandaag heeft Danielle zich voorbeeldig gedragen. Ze was heel rustig en ze eet ook al wat meer dan in het ziekenhuis. We zijn vandaag ook al op pad geweest naar het winkelcentrum tegenover ons huis en over aandacht had onze kleine meid niks te klagen. Van alle kanten werden we gefeliciteerd door wildvreemden en werd Danielle bewondert. Zonet is haar navelstrengetje er ook al afgevallen dus dat betekend dat ze niet meer met zo’n vervelend dingetje (ja, ik weet ook niet hoe dat heet) op haar buik hoeft rond te lopen. Goed, het is nu 10 uur en we gaan dus zo de nacht weer in. We zullen zien of Danielle ons weer zo bezig houdt vannacht…

Oh ja, op verzoek van een aantal mensen even ons adres:

Arjan en Jennifer
27 Westend Gate
Coockstownway
Tallaght, Dublin 24

Groeten,
Arjan en Jennifer

p.s. Dit is het laatste bericht waarvoor iedereen automatisch een mailtje krijgt, wil je dit nog wel stuur dan even een mailtje naar mij. (www.arjanharms@hotmail.com)

• 16 Augustus 2005 - 01:37

Nita:

beste jennifer en arjan heel hartelijk gefeliciteerd met jullie prachtige dochter het is een plaatje en ik ben zo vrij geweest een afdrukje te maken van een foto wel in zwart wit er uit gekomen maar ik ben er wel blij w mee groetjes nita

• 16 Augustus 2005 - 07:34

Jeannette Musters-de Vos:

Hallo Arjan en Jennifer,

De tam tam binnen de familie gaat snel in Nederland, want ik was al heel snel op de hoogte van de geboorte van jullie dochter Danielle. VAN HARTE GEFELICITEERD. Jullie zullen je misschien wel afvragen van wie dit e-mailtje is. Ik ben de grote nicht van Arjan. Geniet van jullie kleintje en van elkaar. Wij weten hoe het is, want onze kleine dochter Isa is nu 10 maanden. Groetjes Jeannette en Raimond uit Tilburg.

• 16 Augustus 2005 - 07:44

Ine:

lieve Arjan en jennifer hele mooie foto. genieten jullie van.groetjes en heel veel liefs ine

• 16 Augustus 2005 - 21:53

Deborah:

geweldig om zulke trotse ouders te zien!arjan, je doet het hartsikke goed!
    hoop jullie en jullie dochter snel in het echt te bewonderen!liefs deb

• 16 Augustus 2005 - 21:55

Klaassien Timmer:

Van harte gefeliciteerd met de geboorte van Danielle, heel veel geluk met haar.Groeten Tonnie, Klaassien en Wolter.
    klaassientimmer@home.nl

• 16 Augustus 2005 - 21:57

Nathan:

Mooie foto's hoor. Vooral die ene met die sjaal natuurlijk!

• 17 Augustus 2005 - 03:40

Fam.cooman Topibolaan:

A en J
    van harte gefeliciteerd met jullie prachtige dochter veel liefde en geluk toegewenst
    dus....ik ben weer oma geworden
    Arjan ,Jenny legt het wel uit doei

• 17 Augustus 2005 - 10:47

Ine:

groetjes en een hele fijne dag

• 17 Augustus 2005 - 11:12

Koetje:

Prachtig kindje.. veel plezier met zen allen.. En inderdaad de juiste club gekozen. :D

• 17 Augustus 2005 - 19:07

Charyntia:

Hallo Arjan & jennifer

GEFELICITEERD met jullie prachtige dochter ze is echt een schatjes en ik heb haar al gereserveerd voor Dachiell hahahahahaha.....nou veel plezier met jullie kleine meid en geniet ervan
    En Jen het moederschap staat goed hoop jullie zo snel mogelijk tezien
    groetje en kusjes van Charyntia & Dachiell

• 17 Augustus 2005 - 19:44

Arjan:

Hallo allemaal, er staan een aantal nieuwe foto's bij dit bericht...

Groeten,
    Arjan...

• 18 Augustus 2005 - 06:08

Monique:

Wat is ze toch een plaatje! Het geluk straalt van jullie af. Prachtig!
    Liefs,
    Monique, Marlon en Isa.

• 18 Augustus 2005 - 10:52

Erik:

nog zooooo klein is ze

• 18 Augustus 2005 - 10:55

Josien:

Prachtige foto's van het kleintje, want ze is echt nog klein!!! Veel foto's blijven maken hoor! Ze groeit vast heeeeeel snel!

• 18 Augustus 2005 - 20:10

Astra (vriendin Van Je Moeder):

Gefeliciteerd met jullie prachtige dochter.Irene het bekijken van de website is ons toch gelukt. groetjes

• 18 Augustus 2005 - 23:10

Wolf:

Nu kun je eindelijk onopvallend door de 'Square' verplaatsen: Achter de kinderwagen, trainingsbroek aan...kortom een echte Ier.

• 19 Augustus 2005 - 09:31

beste arjan en jennifer
    groetjes en een prettige dag met de kleine. Hoe maak oma het. Doe haar ook de groeten anders wordt ze weer jaloers

• 19 Augustus 2005 - 19:20

Joris:

Hehe die dochter van je moet mee naar oosterpark arjan nu kan het nog

• 21 Augustus 2005 - 09:04

Jetty:

gefeliciteerd met de geboorte van jullie prachtige dochter.ook van faith moest ik zeggen veel geluk ze is een schatje

• 21 Augustus 2005 - 12:39

Judith Moesan:

gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochtertje groetjes koelie judith (nichtje van jetty moeder van reanny en regiano) doeiiiiiiii

• 22 Augustus 2005 - 16:38

Thomas & Michel:

Thomas:
    Congratulations with the birth of your baby girl. The nurses are right she looks like a diva. Michel got some serious competition here.(I'll be a dead man for telling you this)
    Michel : do not listen to him. He's has to share the title "gorgeous person in dublin" with Daniella now. Hope dat alles goed met jullie is. Ik ga nog even verder van de foto's genieten.
    Cheers!

• 26 Augustus 2005 - 15:27

Rika(scharlakenhof):

Arjan en jennifer, van Harte gefeliciteerd. Wat een prachtige baby.